کد قالب کانون ویژگیهای جوان از نگاه قرآن

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کانون فرهنگی وهنری کریم اهل بیت شهر سلامی و آدرس kanoonemamhassan24.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 229
بازدید دیروز : 387
بازدید هفته : 3717
بازدید ماه : 26406
بازدید کل : 53161
تعداد مطالب : 2939
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 1 مرداد 1403

کاهش بیش از ۶ میلیونی جمعیت جوان کشور از سال ۹۰ تاکنون

4. كوشش و تلاش؛ دوره ي جواني زمان تلاش، كوشش، تحرك و نشاط است. قرآن كريم باز حضرت موسي(ع) را سمبل و الگوي يك جوان فعال، تلاشگر و پرتحرك معرفي مي كند كه بدون سرمايه و ثروت، ولي با تلاش و كوشش، براي حضرت شعيب كار كرد و بعد از انتخاب همسر و تشكيل خانواده، با ثروت فراوان به شهر خود(مصر) بازگشت. بنابراين، يك جوان بايد با اراده و پشت كاري قوي و عزمي راسخ بكوشد و از بحران ها و فراز و فرودهاي زندگي به سلامت عبور كند. 

5. حق پذيري؛ جوانان زودتر به حقايق دل مي بندند و در عمل نيز بي باك و جسورند و اگر چيزي را حق ببينند، در تثبيت آن مقاومت مي كنند. قرآن كريم، برخي از جوانان اصحاب كهف را چنين مي داند و مي فرمايد: (نَحْنُ نَقُصُّ عَلَيْكَ نَبَأَهُمْ بِالْحَقِّ إِنَّهُمْ فِتْيَةٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَ زِدْناهُمْ هُدي)؛ ما داستان آنان را به حق براي تو بازگو مي كنيم، آن ها جواناني بودند كه به پروردگارشان ايمان آوردند و ما بر هدايت شان افزوديم. و در جايي ديگر داستان جواني(حضرت اسماعيل) را كه حاضر شد در راه حق حتي جان خود را فدا كند يادآور مي شود و مي فرمايد: (فَلَمّا بَلَغَ مَعَهُ السَّعْيَ قالَ يا بُنَيَّ إِنِّي أَري فِي الْمَنامِ أَنِّي أَذْبَحُكَ فَانْظُرْ ما ذا تَري قالَ يا أَبَتِ افْعَلْ ما تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِي إِنْ شاءَ اللّهُ مِنَ الصّابِرِينَ)؛ هنگامي كه(حضرت ابراهيم(ع)) با او(حضرت اسماعيل(ع)) به مقام سعي رسيد، گفت: پسرم! من در خواب ديدم كه تو را ذبح مي كنم، نظر تو چيست؟ گفت: هر چه دستور داري اجرا كن؛ به خواست خدا مرا از صابران خواهي يافت. از آيات ياد شده برمي آيد كه يك جوان مؤمن و شايسته بايد در مقابل حقايق سر تعظيم و تسليم فرود آورد. 

6. شهامت و شجاعت؛ از ديگر ويژگي هاي يك جوان از نظر قرآن، داشتن شجاعت و شهامت است. اين دو از صفات كمال انسان است كه بيشتر در جوانان نمود دارد. از جمله ي اين جوانان مي توان حضرت داود و حضرت ابراهيم(ع) را نام برد. حضرت ابراهيم(ع) با شهامت و شجاعت كامل در مقابل بت پرستان ايستاد و بت ها را شكست. خداوند متعال در اين باره مي فرمايد: (قالُوا سَمِعْنا فَتًي يَذْكُرُهُمْ يُقالُ لَهُ إِبْراهِيمُ)؛ (گروهي) گفتند: شنيديم جواني از(مخالفت با) بت ها سخن مي گفت كه او را ابراهيم مي گويند. حضرت داود(ع) نيز با شجاعت و شهامت و تكيه بر ايمان به خدا با ظالمي به نام جالود كه بسيار قوي بود به مبارزه پرداخت و او را شكست داد. 

7. عفت و پاكدامني؛ از ديگر ويژگي هاي يك جوان شايسته از نظر قرآن كريم عفت و پاكدامني است. قرآن كريم، در جايي درباره ي حيا و عفت دختران شعيب(ع) مي فرمايد: (فَجاءَتْهُ إِحْداهُما تَمْشِي عَلَي اسْتِحْياء...)؛ ناگهان يكي از آن دو(زن) به سراغ او آمد، در حالي كه با نهايت حيا گام برمي داشت... در جايي ديگر حضرت يوسف(ع) را قهرمان پاكي و عفت معرفي مي كند كه با وجود مهيا بودن تمام زمينه هاي انجام گناه، با عفت و پاكدامني، از وسوسه ي شيطان به خدا پناه برد و با سرافرازي در آزمايش الهي پيروز شد. بنابراين، يك جوان شايسته از نظر قرآن بايد در برابر ناپاكي ها و هواهاي نفساني عفيف و پاكدامن باشد. 8. پرهيز از افراط و تفريط؛ از ديگر ويژگي هاي جوانان شايسته پرهيز از افراط و تفريط و رعايت اعتدال است؛ چنان كه حضرت لقمان به فرزند جوان خود توصيه مي كند: (وَ اقْصِدْ فِي مَشْيِكَ وَ اغْضُضْ مِنْ صَوْتِكَ ...)؛ (پسرم) در راه رفتن، اعتدال را رعايت كن، و از صداي خود بكاه ... از آيه ي ياد شده برمي آيد كه يك جوان شايسته بايد در تمام امور اعتدال را رعايت كند. حضرت امام موسي كاظم(ع) مي فرمايند: خير الامور اوسطها؛ بهترين كارها معتدل ترين و ميانه ترين آن هاست. جوانان در اين مقطع از سن بايد احساسات و شور جواني را در خويش كنترل و هدايت كنند و از افراط و تفريط در امور بپرهيزند. 

9. خوش اخلاقي و تواضع در برابر مردم؛ حضرت لقمان به فرزند جوانش سفارش مي كند: (وَ لا تُصَعِّرْ خَدَّكَ لِلنّاسِ وَ لا تَمْشِ فِي الْأَرْضِ مَرَحاً إِنَّ اللّهَ لا يُحِبُّ كُلَّ مُخْتال فَخُور)؛ (پسرم) با بي اعتنايي از مردم روي مگردان، و مغرورانه بر زمين راه مرو كه خداوند هيچ متكبر مغروري را دوست ندارد. 

10. عبادت و امر به معروف و نهي از منكر؛ يك جوان شايسته بايد در اقامه و به جا آوردن نماز بكوشد و مردم را از منكرات و زشتي ها نهي و به خوبي ها دعوت كند و در برابر سختي ها و مشكلات صبور باشد: (يا بُنَيَّ أَقِمِ الصَّلاةَ وَ أْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ اصْبِرْ عَلي ما أَصابَكَ إِنَّ ذلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ)؛ پسرم نماز را به پا دار و امر به معروف و نهي از منكر كن و در برابر مصايبي كه به تو مي رسد شكيبا باش كه اين از كارهاي مهم است. 

11. خداپرستي؛ يكي از ويژگي هاي جوانان شايسته، خداپرستي است؛ خداوند متعال مي فرمايد: (... وَ اعْبُدُوا اللّهَ وَ لا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئاً...)؛ و خدا را بپرستيد و هيچ چيز را همتاي او قرار ندهيد... . 

12. نيكي به پدر و مادر؛ از ويژگي هاي يك جوان خوب نيكي به پدر و مادر است؛ خداوند متعال در جاهاي متعدد جوانان را توصيه كرده كه به پدر و مادر خويش نيكي كنند؛ چنان كه مي فرمايد: (بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً وَ بِذِي الْقُرْبي وَ الْيَتامي وَ الْمَساكِينِ وَ الْجارِ ذِي الْقُرْبي ...)؛ ... و به پدر و مادر نيكي كنيد؛ هم چنين به خويشاوندان و يتيمان و مسكينان و همسايه نزديك و... . 

13. يادآوري معاد و روز قيامت؛ يك جوان شايسته از نظر قرآن، هيچ گاه ياد مرگ و روز قيامت و حساب و كتاب اعمال آخرت را فراموش نمي كند؛ حضرت لقمان به فرزند جوانش مي فرمايد: (يا بُنَيَّ إِنَّها إِنْ تَكُ مِثْقالَ حَبَّة مِنْ خَرْدَل فَتَكُنْ فِي ...)؛ پسرم اگر به اندازه ي سنگيني دانه ي خردلي(عمل خوب يا بد) باشد و در دل سنگي يا در گوشه اي از آسمان ها و زمين قرار گيرد، خداوند آن را(در قيامت براي حساب) مي آورد؛ خداوند دقيق و آگاه است.   14. تزكيه و تعليم؛ يك جوان از نظر قرآن كريم بايد با دو بال تزكيه و تعليم به سوي آينده و كمال پرواز كند و خود را از هر جهت، به تقوا و علم مجهز سازد؛ قرآن كريم مي فرمايند: (كَما أَرْسَلْنا فِيكُمْ رَسُولاً مِنْكُمْ يَتْلُوا عَلَيْكُمْ آياتِنا وَ يُزَكِّيكُمْ وَ يُعَلِّمُكُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ يُعَلِّمُكُمْ ما لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُونَ)؛ همان گونه كه با تغيير قبله، نعمت را بر شما كامل كرديم رسولي از خودتان در ميان شما فرستاديم، تا آيات ما را بر شما بخواند و شما را پاك كند و به شما كتاب و حكمت بياموزد و آن چه را نمي دانستيد، به شما ياد دهد. پيامبر اكرم(ص) مي فرمايند: هر كه در جواني، دانش آموزد، علم او هم چون نقشي است كه بر سنگ حك شود و هر كه در بزرگ سالي بياموزد، كارش هم چون نوشتن بر روي آب است. هم


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: جوان شناسی
برچسب‌ها: جوان شناسی